2014. szeptember 25., csütörtök

Mi az a pektin?


"A pektin (E440) egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök például alma, körte; valamint húsos gyökerek például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő." - Wikipedia.

Az almában, körtében igen sok pektin van. Főzhetsz magad is pektint almacsutkából, almahéjból, de porított szárított színtelen szagtalan állagban is kapható kereskedelmi forgalomban.

A méregdrága befőzőcukroknak is a pektin a titka, ettől zselésedik a lekvár és a dzsem, ettől lesz sűrűbb az állaguk.

Mi cukor mentes almalekvárt készítettünk a saját pektinjének a felhasználásával. Ha szeretnél erről többet olvasni kattints ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá! Neked milyen tapasztalatod van a témában?