2014. április 23., szerda


Gyorsan valami finomat II. 


Ez a puliszkacsemege az egyik kedvenc receptünk.
Pillanatok alatt, könnyen elkészíthető, mennyei, nagyon nem is hizlal (kivéve ha rengeteget megeszel belőle), gluténmentes, laktózmentes-ha laktózmentes tejtermékekkel készíted , ja és még olcsó is.

2 nagyétkű vagy 4 kisétkű fő részére a hozzávalók: 

100g kukoricadara
200ml tej
175ml víz
40-50g cukor/xilit
csipetnyi só
1-2 evőkanál méz
125g túró (persze ebből is lehet több)
500g szilva/1 szilvabefőtt
korty balzsamecet
rozmaring
tejföl

A szilvákat meglocsoljuk mézzel, balzsamecettel, megszórjuk pici rozmaringgal, hőálló tálba tesszük és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. A vizet a tejjel együtt felforraljuk egy lábosban. Beletesszük a sót, a cukrot, majd a darát is. 
Folyamatos keverés mellett addig sűrítjük, amíg a puliszka el nem válik az edény falától. Belekeverjük a túrót.
Egy kis tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a puliszkát és 10 percre a sütőbe tesszük. Ha elkészült, mehet is rá a sült szilva és a tejföl.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá! Neked milyen tapasztalatod van a témában?