2015. január 18., vasárnap

Tervek, célok 2015

Kedves Olvasó!

Közel 10 hónapja kezdődött közös ismeretségünk. Hmm, így kimondva nem sok idő. Lelkiismeret furdalásom támad, amiért folyton elégedetlen vagyok, folyton siettetem a dolgokat. Nagyon sok minden történt ebben a 10 hónapban, ennek egy részét Te is olvashattad. Bizonyos szempontból úgy is gondolhatnánk, hogy kész vagyunk, irány a pihi, a láblógatás stb. De szerintem a java csak most kezdődik!

A 2015-ös tervezést már 2014. novemberben elkezdtük, sőt talán még korábban.

Miért szükséges a tervezés?


Hogy tudjuk, honnan hova szeretnénk eljutni. Hogy az úton legyen motiváció. Hogy év végén könnyebb legyen számot vetni, hogy meddig haladtunk. Mert kellenek célok, ha mi szeretnénk irányítani az életünket és nem fordítva. Persze lehetünk a tervezésben optimisták ( egy igazi mániásként ez vagyok én) és realisták ( szerencsére van egy józan manager a csapatban Kata személyében), de tervezés nélkül csak csapongnánk, haladgatnánk. Ezt szeretnénk? Poroszkálni? :) Dehogyis! Mi egy egészséges tempóval fogjuk fejleszteni a Pitypangosportát!

Mik a fő célok a Pitypangosportán 2015-ben:


- Szeretnénk a szállást még komfortosabbá tenni, egy külső nyári "konyhát" kialakítani. Amennyiben pályázati lehetőségek indulnak, még jobban elengedjük a fantáziánkat (de erről majd csak akkor, ha reális esély mutatkozik)

- Szeretnénk, ha a Tisza-tóhoz érkező turisták minőségi vidéki Vendégasztalunknál megtalálnák a környékbeli kistermelők termékeit.

- Szeretnénk piacra lépni kistermelői, extra magas gyümölcstartalmú lekvárjainkkal, aszalványokkal, fűszerekkel és szörpökkel.

- Szeretnénk a kert kísérleti részeit kibővíteni, új rendszereket és bio növényvédelmi módszereket kipróbálni, további gyümölcsfákat ültetni, madárodúkat telepíteni és a fő csapásirányoknak megfelelő, de mégis sokrétű zöldségtermelést véghezvinni 2015-ben.

- Szeretnénk művelt területünket kertekkel és/vagy gyümölcsösökkel bővíteni Tiszaörvényen vagy a közelben, ezáltal a kapacitás bővüléssel arányosan munkát teremteni a helyieknek.

- Hogy a feldolgozó kapacitást is bővíthessük, adandó alkalommal pályázni fogunk, mert a feldolgozáshoz és a tároláshoz hely és újabb eszköz kell, amiből már most is szűkével vagyunk.

- A nyár folyamán több esőbiztos workshopot indítunk - főként az ideérkező túrsitáknak, biztosítva így rossz idő esetére is hasznos és érdekes időtöltést - , a szakértő vezetésű kerékpáros, kenus és csónakos ökotúrákon kívül.


Mindez persze csak a vázlat, emögött rengeteg munka szükséges még és van már. Mindet alaposan kidolgozni, engedélyeket beszerezni, tárgyalni, marketinget tervezni, szervezni kivitelezni, megjelenni stb.

Közben lassan elkészül a szállás honlapja - várható debütálás 2015. február - egy igényesebb kivitelben és a webshop egy egyszerű kivitelben. :)

Természetesen szívesen vesszük,ha megosztjátok velünk gondolataitokat, véleményeteket. Írjatok nekünk vagy olvassatok a facebookon is. :)

Kövess minket a Facebookon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá! Neked milyen tapasztalatod van a témában?