2014. május 2., péntek

Kihívás UPDATE! - Április

Sziasztok!

Hogy telik a hosszú-hosszú hétvége? Majális? Kirándulás? Családlátogatás? Edzés? Vagy akár mindegyik? Vaaagy talán egy kis kertészkedés?

Szerintem picit már vártátok az új bejegyzést.

Mi nem unatkozunk :) Szeretnétek tudni mit csinálunk? Ha szépen kéritek elmeséljük


Nehezíti a dolgunk a kötött talaj, a kevés csapadék, és a mostoha körülmények ellenére vígan szaporodó önműködő vegetáció is .

Április 30-ai állás szerint itt tartunk:

Tojás: 15.730 g
Retek: 1150 g

Vagyis összesen: 16.880 gramm. A céltól még 483.120 grammra vagyunk. Szép nagy szám.

Amikor elkezdtek növekedni picit féltem. Eszembe jutottak a szupermarketek polcain kapható szép pirosló hónapos retkek, amit nagy lelkesedéssel pakoltunk a kosárba. Általában alig több, mint 100 forintért árusítják csomóját (talán 4-5 darab van benne). Vágtunk egy szelet kenyeret, megkentük vajjal... és felszeltük a retket... ami majdnem minden alkalommal fás volt, ízetlen, belül üreges... és a 100 forintos retek hirtelen drágává vált, mivel elrontotta a tökéletes reggelit...

Aztán, ahogy szorgosan öntözgettük a sajátunk, rendesen hízni kezdtek.. és elérkezett a betakarítás ideje. Megmostuk.. felszeltük... és nyami...tökéletesen ropogós még a legnagyobb példányok is ízletesek, frissek és egészségtől duzzadnak. Az ideális társ a tavaszi reggeliknél.

Termelj Te is retket :) Kedvcsinálónak egy csokor:

Jaa és

Kövess minket a Facebookon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá! Neked milyen tapasztalatod van a témában?