2014. május 30., péntek

Kihívás Update - Május

Ismét eltelt egy hónap. 


Dolgos volt, viharokkal és jégesővel tűzdelt. "Földben" (ezt mindig idézőjelbe fogom tenni, mivel sajnos ez nem egy rendes, zsíros termőföld) már sok tucatnyi palánta, a nyári tökfélék robbanásra készen, piroslik a cseresznye, rendeződött a két földkupac sorsa is, mutatós dombágyásokká alakultak (Itt tartozom képekkel, de sajnos az még nem készült el). A Pitypangos menedékház is alakul, az első vendégeket nyár közepére várjuk. :)

De nézzük a kötelezőt. Meghirdettük a kihívást, amiben vállaltuk, hogy idén ha törik, ha szakad 500kg termés alatt nem állunk meg.


Ami probléma forrás: a sok-sok elvetett uborkából (kb. 40 dupla magot vetettem) 3 kelt ki a helyén..katasztrófa. Ennek okai a következők: a vetés után azonnal érkező zivatar - kimosta a magokat. A lótücsök + vakond páros szépen szétfúrta, kitúrta, megette? a maradékot.

Ami meglepően jól teljesít: A földieper várakozáson felüli eredményt hoz, az alig 6m2 földieper föld, naponta kilogramm felett hozza édes-piros gyümölcseit.

Az igazi meleg beköszöntével a csigák visszaszorultak, eszegetnek, de közel sem annyira, mint a hűvös csapadékos napokon. Egy-egy levélen megjelennek a tetvek, de néhány nap után megtalálják őket a ragadozók és szépen rendet raknak. 


A kert nem biokert. Mi nem használunk semmilyen vegyszert, míg egy átlagos biokertben akár tucatnyi vegyszer is használható lenne. Nevezzünk inkább permakultúrás elveket felhasználó natúr kertnek.


Az új japán tyúkocska is hozzátesz a tojástermeléshez, és remélem hamarosan elültethetjük.

Május 30-ai állás szerint itt tartunk:

Április 30ig:
Tojás: 15.730 g
Retek: 1150 g
Összes: 16.880 g

Májusi számvetés:
Tojás: 5.425 g
Retek: 4770 g
Hagyma: 745 g
Rukkola: 210 g
Földieper: 8.140 g
Saláták: 1.550 g
Édeskömény: 2.000 g
Összesen: 18.540 g

Május 30-ig összesen: 35.420 gramm. A céltól még 464.580 grammra vagyunk. Tehát a küldetés 7,084%-a már teljesítve. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá! Neked milyen tapasztalatod van a témában?