2014. június 14., szombat

A nagy megtekintés 1. - Legszebb kertek versenye

Ma volt a nagy megtekintés.

Mármint a kertverseny első látogatása. Szerencsétlen volt az időpont. Legalábbis a mi részünkről. Az ágyások nagy része már a másodvetésre készül, a palánták és a fűszernövények még csak közelítik a térdmagasságot. A favágás után a középső kert kiégve, spékelve némi maradék sóderral és fahulladékkal... nem igazán felel meg a legszebb kert kategóriának.

De elég a kifogásból, nekünk tetszik. :)

Az utóbbi napokban sok-sok óra telt el a tereprendezéssel, Kata temérdek virágot ültetett, és rengeteget gyomlált, miközben én a rönköket deponáltam a tyúkudvarba. De az igazi nagy hajtás ma reggel volt, utolsó simítások, gazolgatás a már letermett magas ágyásokban - külön köszönet Marika néninek a segítségért ;) -
Némi fű trimmelés, hogy a dinnye ovi kilátszódjon közüle és jöhetett a NAGY MEGTEKINTÉS (persze ez közel sem volt akkora attrakció, mint ez itt)

A zsűri picit sietősre fogta. Arra számítottunk, hogy lesz idő, pár szóban bemutatni a metódust, a rendszer tájolását, az egyes elemek egymáshoz kötődését, illetve a kísérleti programokat. Ezzel szemben csalódott voltam a dolog adminisztratív jellege miatt.

Néhány percre el is szomorodtunk, de aztán rájöttünk, hogy bármi is lesz az eredmény mi nem ezért csináljuk. Szeretnénk létrehozni egy mini élelmiszert is termelő "paradicsomot", ahol bárki szívesen megpihenne a mindennapi hajtás után.

Tehát készülünk a következő fordulóra, a fotók a mai állapotot tükrözik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá! Neked milyen tapasztalatod van a témában?