2015. július 25., szombat

5 dolog, ami nem kell egy rendes pálinkához

Szezon közepén blogot írni????


Az elmúlt hónapokban főként a Facebookos követők kaptak betekintést a munkálatokba, és találhattak inspirációt saját önellátó minigazdaságuk építéséhez. Viszont miután a föld lassan az egész országban betonkeményre szárad, nem szeretnénk, ha ugyanígy járna kedves kis blogunk, így megosztjuk veletek itt is, mivel foglalkozunk mostanában.

Csodálatosan sok, zamatos és finom őszibarack termett, terem, és teremni fog. Természetesen egész szezonban mellőztünk minden nem természetes permetszert, sőt, a kedvező időjárás miatt még a biovédekezésre sem volt szükség, így az átállítás szépen halad.

A őszibarack finom frissen szedve, frissen turmixolva... kompótnak, lekvárnak és.... igen pálinkának is.

Ez rendes pálinka?


Rossz nézni, ahogy a földről összeguberált földes, penészes, rohadt gyümölcsöket szépen hetek alatt belevödrözik a kisebb-nagyobb hordókba..majd lefőzik belőle az adott területen méltán rettegett kerítésszaggatókat.

Amiért többet kapsz tőlünk


Ahogy minden termékünknél és szolgáltatásunknál itt is jobbra törekszünk, hogy Nektek jobb legyen. Mivel aprók vagyunk nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármelyikőtök is elégedetlenül távozzon. Ezért mi mindig a legérettebb gyümölcsöt választjuk és amire azt hirdetjük finom...addig készítjük újra míg biztosak vagyunk benne, hogy tényleg az is.

Tehát, ha nem Humbák Feri féle gumicsizma párlatot szeretnénk... és a minőség számít, akkor mi természetesen megpróbálkozunk a legnehezebbel: és elkészítjük a pálinkák királynőjének tartott őszibarack pálinkát!

Tehát mi az az 5 dolog, ami egy rendes őszibarack pálinkához nem kell?


- Éretlen gyümölcs

- Hullott, földes gyümölcs

- Penészes, rothadt gyümölcs

- Hozzáadott cukor ( tudjuk, hogy növelhetnénk vele kihozatalt, de ha annyi akkor annyi)

- Lehetőleg jól rejtsük el a cefrét, mert átható barackillata miatt a tapasztalt pálinkabogarak megtalálhatják és leszürcsölik a készülő nedűt :)

Végül egy kép, hogy a Pitypangos Portéka Őszibarack Pálinka milyen barack felhasználásával készül: 



Az őszi vendégek már meg is kóstolhatják :D 



Ha eddig nem tetted: Kövess minket a Facebookon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá! Neked milyen tapasztalatod van a témában?