2014. február 14., péntek

A Pitypangosporta lakói és vendéglátói


Életigenlő-, világvándor-, örökké tevékenykedő hobbiorvosok vagyunk, elkötelezett hívei az egészséges, környezettudatos és nagyon szórakoztató életmódnak. Van egy gyönyörűséges kislányunk, reméljük testvérei is érkeznek pár év múlva.
Célunk másoknak is megmutatni, milyen jó kilépni a TV mátrixából, mennyivel hasznosabban lehet eltölteni a szabad órákat-napokat-éveket és azt, hogy milyen jó is így élni.
A Tisza-tó horgászfalvából, az otthonunkból jelentkezünk, melynek kertjében csodálatos növénykéket termesztünk a permakultúra módszereivel. A termények a kamránk polcain kötnek ki változatos formában. A közösségépítés is célunk, klassz rendezvényeket is szervezünk, ezekről részletesen a vizesblokk.blogspot.hu-n olvashatsz. Idén nyártól korlátozott számban szállást is tudunk biztosítani a Pitypangos menedékházban. Csomó hasznos dolgot is megtanulhatsz majd nálunk, pl. szappanfőzés, komposztálás, tartósítószermentes gyümölcskonzerválás stb. Különféle állatkákkal is találkozhatsz nálunk, Blöki és Hugóka kifejezetten jó fej macskák, a három Grácia annyira nem, de legalább ellátnak bennünket tojással.
Viszlát a következő bejegyzésig!
Janó&Kata
Janka
Blöki&Hugóka
A 3 Grácia

4 megjegyzés:

  1. Szépek vagytok! :) Mi három gyereket neveleünk a Balatonfelvidéken. Hasonlóan gondolkodunk a kertről életről majd ha jut időm jövök olvasgatni sajnos én nem vezetem ilyen rendesen a kertes blogom az idei év meg amúgy is elkeserítő volt..... a paradicsomvész elvitte szinte az egész termést. Ti hogy védekeztetek ellene?

    VálaszTörlés
  2. :) Azok a tövek termetek igazán szépen ahol kacsoltunk rendesen és felkötöztük őket. A bokros, illetve a csak kitámasztott tövek itt is szenvedtek, sokat adtak, de szinte azonnal rothadásnak indult a termésük. A talajt pedig fűrészporral fedtem, mivel sok kórokozó az esővel/öntözéssel felverődő sárral kerül a növényre. Remélem tudtam segíteni. A Blogírás a legnagyobb kihívás nekünk is, a sok teendő mellett elég a papír alapú naptár vezetése, de lassan jutunk messzire :) Szép napot!

    VálaszTörlés
  3. Én rendesen kacsoltam kötöztem de az tény, hogy sűrűn voltak ültetve. Túl sok ő volt és sajnáltam kidobni.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök, hogy ma éjszaka rákerestem az almalekvár készítésének forélyaira és így rátaláltam a blogotokra! :) Egyszerűn elállt a szavam. Nagyon jó látni, hogy vannak ilyen emberek mint ti, akik párban és családként is ezt az elragadó, követendő életmódot élik. Páldamutató és inspiráló. Remélem egyszer a Pitypangosház vendége lehetek és tanulhatok tőletek egynéhány okosságot! :)
    Ja, és gyönyörű név a Janka! Az én születendő lányom minden bizonnyal Panka lesz! :) :) :)

    VálaszTörlés

Szólj hozzá! Neked milyen tapasztalatod van a témában?